Barangolj Velünk!

Kárpáti Kalandverseny 2007- Kezdődnek az iratkozások

Kárpáti Kalandverseny 2007- Kezdődnek az iratkozásokA 2007-es Kárpáti Kalandversenyre Április 15.-én kezdődnek az iratkozások. Az iratkozáshoz szükséges minden információ megtalálható a verseny honlapján www.carpathianadventure.ro címen. Jegyezzétek meg az időpontot, kezdjetek edzeni és készülni a nagy megpróbáltatásra! A korai iratkozás 10%-os kedvezményt jelent!

Euroadventure

Ezzel az évvel kezdődően a Kárpáti Kalandverseny része az Euroadventure bajnokságnak. Ez azt jelenti, hogy a bajnokságban szereplő bármelyik verseny befejezése pontokat jelent a végső Euroadventure.net Cup 2007 rangsorolásban. Ebben az évben 6 verseny szerepel a bajnokságban:

* Raid 74 France

* German Quest Adventure Challenge

* Adventure Race Slovenia

* The North Face Adventure Trophy Poland

* The Czech Adventure Race

* The Romanian Carpathian Adventure

Read more ...

Természetfotó kiállítás Székelyudvarhelyen

Természetfotó kiállítás SzékelyudvarhelyenFöld Napján, 2007 április 22-én déli 12 órakor kerül sor az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által szervezett fotókiállítás megnyitójára. Az egyesület tagjai által készített, előzetesen kiválogatott 100 db. fotó az egyesület Természetjárás, Honismeret és Természetvédelem témakörébe illeszkedik.

Helyszín: Székelyudvarhely, Művelődési Ház koncertterme.
Mindenkit szeretettel várunk.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az www.ekemvh.ro weblap csapata minden kedves olvasójának!

Március Kupa 2007, tájfutó verseny Marosvásárhelyen

Az Egyetemista Sportklub (CSU) tájfutóversenyt szervez szombaton, 2007 március 31-én.

Program: 9.15 találkozó (Somos-tető, játszótéri tisztás északi csücske)

9.45 felnőtt rajt

11.30 gyerekverseny rajt

13.00 díjazás


Jelentkezni március 22.-ig Kis Mihálynál a 0745-311.157-es telefonszámon. Az előzetes bejelentkezés a versenytérképek sokszorosítása miatt fontos.

Sólyom László az EKÉ-vel túrázott

Sólyom László az EKÉ-vel túrázottNagy megtiszteltetés érte az Erdélyi Kárpát-Egyesületet: kedden, március 13-án az EKE 12 képviselője elkísérhette Sólyom László magyar köztársasági elnököt székelykői túrájára.
EKE országos vezetősége mellett hat város (Kolozsvár, Gyergyó, Marosvásárhely, Nagybánya, Nagyvárad, Torda) képviselői jöttek el Torockóra.


Az elnök úr nagyon gyors iramban, tapasztalt turistaként indult neki a hegynek, du. fél 5 tájban, útközben picit csökkent a tempó, majd sikeresen elértük a Székelykő nyergét. Ekkor már nagyon későre járt az idő, ezért Sólyom László a Várpatak völgyén ereszkedett le a biztonsági emberekkel.
Este a polgármesteri hivatal előtt torockói népviseletbe öltözött helybéliek várták az elnököt, egyikük elszavalta Wass Albert "Üzenet haza" c. versét.
Az elnök úr meglátogatta a torockói múzeumot is.

Sólyom László az EKÉ-vel túrázott Sólyom László az EKÉ-vel túrázott

Megalakult az EKE sport osztálya

Megalakult az EKE sport osztályaA 2006 szeptemberi EKEMvh vezetőségi határozat alapján létrejött a Vásárhelyi EKE sport szakosztálya. Elnöke: Kovács Árpád Géza, alelnök: Foit Mónika. Célok: a természethez közelálló sportágak népszerűsítése, versenyek szervezése, sportolók összefogása. Folyamatban a hivatalos bejegyzés, az első rendezvényük egy szovátai futóverseny lesz. Hajrá EKESport!!!