Barangolj Velünk!

Természetfotó kiállítás

Természetfotó kiállításÉGSZÍNZÖLD METAFORRÁSOK avagy KIRÁNDULÁS A SZABAD KÉPZETTÁRSÍTÁSOK LIGETÉBEN címmel nyílik meg Gáspár Melinda, marosvásárhelyi EKE tag természetfotóiból összeállított kiállítás anyaga Marosvásárhelyen a  Bod Péter Diakóniai Központ kistermében.
A kiállítást Bálint Zsigmond (AFIAP) nyitja meg 2007. február 21-én, este 19,30-kor.

Természetfotó kiállítás

Turistabál 2007

Turistabál 2007Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya újra a rendszeresen megrendezésre kerülő Turistabáljára készül. A Bál kosaras-jelmezes jellegű lesz. Február 17-én, a Bod Péter Diakóniai Központban 17 órai kezdettel kosár és jelmezdíjazás, tombola, vetítés, vacsora, mulatozás lesz a műsoron. A belépő 25 lej. Részletek és előjelentkezés: Velicsek Évánál, 0721-619.995-ös telefonszámon.
Szeretettel várunk minden kis turistát, nagy turistát!

Turistabál 2007 Turistabál 2007

Természetjáró Gyerekek és Diákok XVIII. Országos Találkozója

Természetjáró Gyerekek és Diákok XVIII. Országos TalálkozójaA rendezvényt idén a Bükk hegységben rendezi a Kárpát Egyesület Eger 2007 június 25-29 között.

A szervezők erdélyi csapatokat is várnak, a nevezési díj egyrészét átvállalják. Részletek (kiírás, program) megtalálható a http://kee.eck.hu honlapon.

EKE-sítábor a Madarasi Hargitán, 2007. március 22–25.

EKE-sítábor a Madarasi Hargitán, 2007. március 22–25.A tavalyi márciusi sízés sikerére alapozva idén EKE-sítábort szervezünk a Madarasi Hargitán. Szállás a Gyopár menedékházban, 20 RON/éjszaka. Érkezés március 22-én, csütörtökön, autóval (vigyázat: hólánc feltétlenül szükséges, Ivótól felfelé).
Az utolsó 10 km-en a járműveknek kifüggesztett órarendnek megfelelően csak 7–11, illetve 14–17 óra között ajánlott felfelé menni. Pénteken sízés (csákányos felvonó van a Súgó-pályán), síoktatás (ha van rá igény), illetve túrázás (Madarasi Hargita-csúcs, Mihály-havas, vízesés, Rákosi Hargita-csúcs stb.). Szombaton síversenyt szervezünk, haladó és kezdő kategóriában. Vasárnap délig sízés, majd hazaindulás. Esténként közös játékok, éneklés, túrós puliszka főzés stb. Mivel a helyek száma korlátozott, kérjük az érdeklődőket, minél előbb jelezzék részvételi szándékukat, e-mail-ben az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen vagy telefonon: 0723-159000 (Veres Ágnes, EKE Kolozsvár).

EKE-sítábor a Madarasi Hargitán, 2007. március 22–25.

Nagyhagymás-túra, 2007. február 24–25.

Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25.A Háromszéki EKE február 24–25-én tartja hagyományos téli túráját a Nagyhagymásban. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szeretettel várjuk más EKE-osztályok tagjainak csatlakozását. Szombaton, 24-én indulunk Sepsiszentgyörgyről a 4.55 órás vonattal, mely 7.12 órakor érkezik Csíkszentdomokosra. Autóbusszal folytatjuk utunkat Balánbányáig, az ottani templom mellől 8 óra körül indulunk az egyeskői menedékházhoz. Ha jeges lesz az út, akkor kötelet feszítünk ki a menedékháztól az Egyeskő tetejéig. Ebéd után cél a Nagyhagymás-csúcs. Visszatérés sötétedésig. Este énekóra, előadja az EKE székelyföldi vegyes kórusa. Éjjel 1 órakor gyertyaoltás (a menedékháznak nincs villanyvilágítása).
Vasárnap reggel 7 órakor ébresztő, reggeli 8-kor, majd indulás az Öcsém-tetőre. Visszaérkezés 11 óra körül, falatozás, 11.30 órakor leereszkedés Balánbányára. Autóbusz Csíkszentdomokosra: 13.10 órakor. Vonat Sepsiszentgyörgyre: 14.23 vagy 18.43 órakor.
A túra önellátású: étel, víz, elemlámpa, hálózsák, melegruha, vízhatlan bakancs szükséges. Fent derékig érő hóra lehet számítani! Gyergyószentmiklósról sítalpas túra indul ugyanide.
További részletek: a Háromszéki és a Gyergyószentmiklósi EKE Osztályoknál.

Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25. Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25.

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívás

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívásA marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával meghirdeti VI. Fotó Natura természetfotó-pályázatát. A kiállítás 2007. április 20. és május 5. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám). A tárlat anyagát a Magyar Fotóművészek Országos Szövetsége támogatásával Budapesten is kiállítják, az időpontot később egyeztetik a Magyar Művelődési Intézet szakreferensével.
A következő három témakörben lehet benevezni fekete-fehér és színes, minimum 20 x 30 cm-es, maximum 32 x 45 cm-es fotókkal:
1. TERMÉSZETVÉDELEM
2. KÖRNYEZETROMBOLÁS
3. NYÍLT KATEGÓRIA (növény, állat, makró, táj)
Pályázati feltételek:
1. A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek korábbi Fotó Natura c. kiállításainkon még nem szerepeltek.
2. Nyomtatóval készített fotókat a pályáztatók nem fogadnak el.
3. Egy szerző legtöbb 10 képet küldhet be.

Read more ...