Barangolj Velünk!

2% esély

2% esélyA héten még felajánlhatjuk adónk két százalékát egy civilszervezet számára! Éljünk a lehetőséggel, és egy íly csekély gesztussal is támogassuk szervezetünket.

 

Ha az EKÉ-t támogatod, töltsd ki a 230-as űrlapunkat.

Köszönjük!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/2-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 2. lapszámaNagy események szervezésére készül az Erdélyi Kárpát-Egyesület: idéntől hagyományteremtő szándékkal megünneplik az EKE Napját, május 12-ét, ugyanis 1891-ben e napon kezdte el tevékenységét a szervezet. Az osztályok helyi ünnepségét egy közös találkozó követi május 16-18. között, Várasfenesen, amely egyben az idei Vándortábor színhelye is, július 28-augusztus 2. között ugyanis az EKE’91 Nagyvárad-Bihar osztály szervezésében a XVIII. EKE Vándortáborra kerül sor e vidéken. Az Erdélyi Gyopár legfrissebb, idei második lapszáma erről nyújt részletes tájékoztatást, ugyanakkor még számos érdekes információt oszt meg olvasóival.
E lapszámban az EKE Marosvásárhelyi Osztálya mutatkozik be, de olvashatunk a Bihar-hegységről, a Szent-Anna krátertónál tett kirándulásról, Jeszenszky Géza, a Magyar Kárpát Egyesület elnöke pedig beszámol a magyarok legmagasabb csúcsán szervezett, az EKE-vel közös sítáborról. A nagyvilágban tett túrákról tudósítanak a hazatérők, olvashatunk az Aconcagua- és a Northland-Antarktisz-expedícióról, a folyóirat elrepít oda, ahová nem ér el a müezzin szava, s visszavisz a múltba is, hogy az Erdélyi Gyopár elődjét, az Erdélyt lapozgatva megtudjuk, miről írtak eleink.

Read more ...

2% az EKEmvh-nak, 2009

2% az EKEmvh-nakTámogatni szeretnéd személyi jövedelemadód 2%-val az EKE-ét? Csupán 3 dolgot kell tégy:
1. Kinyomtatod az ürlapot
2. Kitöltöd az adataiddal a megfelelő sorokat (golyóstollal, az összeget nem kell beírnod)
3. Eljuttatod az adóügyi hivatalhoz (a Dózsa György utca sarkán a BCR épületében - Administratia Finantelor Publice)

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és a ratosnyai telekre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Neked nem kerül semmibe, és miért kerüljön még ez a pénz is Bukarestbe?
Előre is köszönjük segítséged!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/1-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/1-es számaAz Erdélyi Kárpát-Egyesület híre a legtávolabbi vidékekre, a legmagasabb hegycsúcsokra is eljut - adja hírül az Erdélyi Gyopár legfrissebb, idei első lapszáma. A rendszerváltás óta a 101. kiadását megélt folyóiratban olvashatjuk, hogy EKE-s járt Kőrösi Csoma Sándor nyomában, Indiában, ifjak csavarogtak Marokkóban, háromszékiek voltak az Eigeren, a Székelyek a magasban expedíció tagjai székely zászlót tűztek ki az Antarktiszra, marosvásárhelyiek jártak az Aconcaguán, kolozsváriak Egyiptomban.
Nem csak idegenben, itthon is akad bőven látnivaló, ezért indít az Erdélyi Gyopár egy olyan sorozatot, mely Erdély hegyeit, turistaútjait mutatja be. A részletes leírás ezúttal a Gyulai-havasokba csábítja a túrázni vágyókat, de a szerkesztők tervezik a Torockói-hegyek, a Bucsecs bejárását is az olvasókkal együtt.

Read more ...

Erdélyi Gyopár terjesztő Marosvásárhelyen

2009-től az Erdélyi Kárpát Egyesület közlönyének, az Erdélyi Gyopárnak marosvásárhelyi terjesztője Kuszálik Anna. Elérhetősége: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A következő, 2009/1. lapszám 2009. február 20-án jelenik meg.

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2008/6-os száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2008/6-os számaKürtoskaláccsal, Pricske-túrával kecsegtették a szervezők mindazokat, akik a Gyergyószárhegyen tartott EKE országos küldöttgyulésen vettek részt. Száz esztendő után idén novemberben ismét Szárhegy volt a helyszíne az Erdélyi Kárpát-Egyesület új alapokra helyezésének – tájékoztat az Erdélyi Gyopár legfrissebb száma, vezércikkben hozva Dezső László országos elnök bejelentését: „Május 12. (az egyesület megalakításának napja) az Erdélyi Kárpát-Egyesület saját ünnepe kell hogy legyen: újabb mérföldkő, újabb alkalom a találkozásra, a közös jövőkép alakítgatására."

Tartalmában a 18. évfolyam hatodik lapszáma bőséges kínálatot nyújt olvasóinak: az Erdélyi Gyopár pályázatán a személyes élménybeszámoló kategóriában első díjat nyert, Télvarázs a Királykőn című írást közli Bedő Zoltán tollából.

Read more ...