Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2007/2-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 2-es száma,Megjelent az Erdélyi Gyopár 2007/2-es száma amely rendkívüli eseményről számol be: Sólyom László magyar államfő torockói kirándulásáról, melyen részt vettek az EKE képviselői is.

Mint azt az évek során megszoktuk, a lap részletesen foglalkozik a XVI. EKE Vándortáborral, amelyet a Marosvásárhelyi EKE szervez Vármezőn, 2007. július 31-augusztus 5. között.

Érdekes beszámolót olvashatunk Dr. Gereőffy Ferenc tollából, aki a Kilimandzsárón járt Erőss Zsolttal. Újdonságnak számít az a rovat, amelyet a Kolozsvári Amatőr Barlangász Klub vállalt fel. Ennek célja tájékoztatni az olvasót a KABK tevékenységéről, segítséget nyújtani a föld alatti világ megismeréséhez, népszerűsítéséhez. Olvashatunk a lapban túraleírásokat, természetvédelmi ismertetőket, megismerkedhetünk a makrofényképezés részleteivel, betekintést nyerhetünk a gleccserek világába. Ezúttal sem hiányzik nyelvművelő rovatunk, valamint a NetTúra. Újdonság a most induló humor-rovat.

Read more ...

Gyalogtúra a Bekecsre

Gyalogtúra a BekecsreÁprilis 15-én, vasárnap szervezi az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya hagyományos tavaszi autóbuszos és kerékpáros túráját a Bekecsre.
Az autóbuszos túra útvonala: Marosvásárhely - Ernye -Vármező - Mély-patak völgye - Bekecs-tető - Iszulyka-patak völgye - Szakadát - Marosvásárhely.
Érdeklődni és iratkozni a helyek függvényében Dósa László túravezetőnél lehet a 0742-132911 -es telefonszámon.
A kerékpáros túra vasárnap reggel fél nyolckor indul a Rákóczi lépcső aljától az alábbi útvonalon: Marosvásárhely - Ernye - Vármező - Mely-patak völgye - Bekecs-tető - Vármező - Marosvásárhely
Ajánlott a fényvisszaverő öltözet és a kerékpárok jó műszaki állapota.
A kerékpárosok a túráról Kis Zoltán túravezetőnél érdeklődhetnek a 0745-972911 telefonszámon.
Szeretettel várunk, sütnivalót hozzatok!

Gyalogtúra a Bekecsre Gyalogtúra a Bekecsre Gyalogtúra a Bekecsre Gyalogtúra a Bekecsre

Kárpáti Kalandverseny 2007- Kezdődnek az iratkozások

Kárpáti Kalandverseny 2007- Kezdődnek az iratkozásokA 2007-es Kárpáti Kalandversenyre Április 15.-én kezdődnek az iratkozások. Az iratkozáshoz szükséges minden információ megtalálható a verseny honlapján www.carpathianadventure.ro címen. Jegyezzétek meg az időpontot, kezdjetek edzeni és készülni a nagy megpróbáltatásra! A korai iratkozás 10%-os kedvezményt jelent!

Euroadventure

Ezzel az évvel kezdődően a Kárpáti Kalandverseny része az Euroadventure bajnokságnak. Ez azt jelenti, hogy a bajnokságban szereplő bármelyik verseny befejezése pontokat jelent a végső Euroadventure.net Cup 2007 rangsorolásban. Ebben az évben 6 verseny szerepel a bajnokságban:

* Raid 74 France

* German Quest Adventure Challenge

* Adventure Race Slovenia

* The North Face Adventure Trophy Poland

* The Czech Adventure Race

* The Romanian Carpathian Adventure

Read more ...

Természetfotó kiállítás Székelyudvarhelyen

Természetfotó kiállítás SzékelyudvarhelyenFöld Napján, 2007 április 22-én déli 12 órakor kerül sor az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által szervezett fotókiállítás megnyitójára. Az egyesület tagjai által készített, előzetesen kiválogatott 100 db. fotó az egyesület Természetjárás, Honismeret és Természetvédelem témakörébe illeszkedik.

Helyszín: Székelyudvarhely, Művelődési Ház koncertterme.
Mindenkit szeretettel várunk.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az www.ekemvh.ro weblap csapata minden kedves olvasójának!

Március Kupa 2007, tájfutó verseny Marosvásárhelyen

Az Egyetemista Sportklub (CSU) tájfutóversenyt szervez szombaton, 2007 március 31-én.

Program: 9.15 találkozó (Somos-tető, játszótéri tisztás északi csücske)

9.45 felnőtt rajt

11.30 gyerekverseny rajt

13.00 díjazás


Jelentkezni március 22.-ig Kis Mihálynál a 0745-311.157-es telefonszámon. Az előzetes bejelentkezés a versenytérképek sokszorosítása miatt fontos.