Barangolj Velünk!

Szakrális Maraton 2018 – a keresztény értékekért (Szilágyi Eszter)

   Úgy érzem, hogy talán sosem volt ennél fontosabb odafigyelni keresztény értékeinkre, a békére mint napjainkban. Európa megingott, kezdi elfelejteni múltját, egy furcsa jövőt képzelve el magának, ami már nem a saját hagyományaiból táplálkozik. Minket még hál’ istennek nem ért el az ilyenféle mentalitás, de jó lenne itt is odafigyelni, tenni ellene. 

    Ehhez hasonló gondolatok, motoszkáltak az agyamban, amikor először életemben túrabiciklire ültem és nekivágtam a 70 km-es távnak. Úticélunk Marosvásárhely Mikháza közötti szakasz megtétele volt.

Reggel részt vettünk a Keresztelő Szent János plébániatemplomban a szentmisén, majd egy áldást követően

2018 05 09 Mikhaza 014

(foto:Kocsis András)

a Weekend-telep melletti kompnál találkoztunk a Fáradt Medúzák nevű biciklis csoporttal, akikkel együtt folytattuk utunkat.

E komp

(fotó: Fábián Zoltán)

 Nagyon szép úton haladtunk kikerülve a városi forgalmat: Marosszentgyörgy, Agárd, Székelybő, Székelymoson, Jobbágyfalva, Csíkfalva, Búzaháza, majd Mikháza. Ezt az útvonalat – amit a velünk tartó Medúzák is díjaztak – Német Leventének köszönhetjük, aki egy héttel korábban lejárta.

      Csíkfalván a református lelkész jóvoltából a falu történetét is hallhattunk majd egy áldás után továbbtekertünk Búzaháza irányába.

E csikfalva

(fotó: Fábián Zoltán)

 Mikházára érkezve találkoztunk a szaladókkal és a túrázókkal, akikkel együtt tekintettük meg a Ferences kolostort.

E mikhaza

(fotó:Fábián Zoltán)

A helyi polgármesternek köszönhetően a Csűrszínház udvarán elfogyasztottuk a gulyást, majd felfrissülten vágtunk neki a hazafele útnak.

E gulyas

(fotó:Fábián Zoltán)

A Levente javasolta útvonalat követve bementünk Vadadra, ahol az én lassubb tempómnak köszönhetően szétvált a csapat és Székesre külön szotyogtunk be, ahol Ábrám Noémiék hétvégi házában ismét összegyűltünk.

E noemi

(fotó: Fábián Zoltán)

Kis eszem-iszom után, ami Noémi szülinapjához kapcsolódott sikeresen hazaérkeztünk.

   A történet itt véget érhetne, de különös módon folytatódott, ugyanis Hadnagy Ildikó Székelykál felé félúton elhagyta mobiltelefonját, amit másnap szerencsésen a nagy eső előtt meg találtunk.

 Köszönet mindenkinek a szervezésért: Adorjáni Alpárnak, Német Leventének, Unger Zsombornak, Ősz Istvánnak. Köszönet a résztvevőknek: 6 szaladónak,16 túrázónak és 20 biciklisnek.

 

Szilágyi Eszter