Barangolj Velünk!

Erdély Térkép Projekt

2008-01-16 22:55:43

Erdély Térkép Projekt

Nem akartunk ekkorát, de ez lett belőle.
Ha valaki a honlapunkat böngészgeti (www.etp.huwww.etp.hu), annak előbb-utóbb szembe fog jönni a históriás oldalunk, ami néhány rövid mondatban összefoglalja, hogy mit is szerettünk volna elérni az elején.
Az indulás olyan jól sikerült, hála a minőségi alapanyagoknak és az alapító tagok kiterjedt kapcsolatainak, hogy rövid idő alatt megfogalmazódott bennünk, nem szabad megállni az eredetileg célba vett Pádis fennsík térképének megrajzolásánál. Mivel Erdély gyönyöru, és sokan kirándulnak a hegyek között, az indulás után nem sokkal rengeteg GPS-sel mentett nyomvonalat kaptunk, ami a térkép alapanyagaként szolgál.
Lapunk célkituzése, hogy egy mindenki számára elérhető térképet adjon Erdélyről, teljesen térítésmentesen. Cserébe csak annyit kérünk, hogy aki használja a térképet, állítsa be GPS-ét, hogy a bejárt utat rögzítse, és ezt a rögzített anyagot küldje el nekünk.
Erre is teremtettünk egy lehetőséget, a honlap track feltöltés menüpontját. (A track a nyomvonal angol elnevezése.)
Csapatunk időről-időre gyarapodik, így szükséges, hogy szervezett keretek között végezzük a munkát.
Eleinte egyetlen helyismerettel rendelkező alapítótag rajzolta a térképet, két 'vendégmunkással', de napjainkban már 4 erdélyi rajzoló dolgozik a térképek tökéletesítésén.
A csapat még korántsem teljes, mert vannak vidékek, amikről kevés információval rendelkezünk. Buzdítok mindenkit, hogy ha a saját lakóhelyének térképét minél teljesebben akarja látni, csatlakozzon hozzánk, dolgozzunk együtt.

Papp Péter

Erdély Térkép Projekt Erdély Térkép Projekt Erdély Térkép Projekt Erdély Térkép Projekt