Barangolj Velünk!

Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél

2008-01-13 23:52:57

Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél

Gyönyöru időben volt részük azoknak, akik résztvettek az EKEmvh immár hatodik alkalommal megrendezett évnyitó túráján.
Nemcsak a szép időnek örvendtünk, hanem annak is, hogy hóban járhattuk végig a tervezett utat. Az utóbbi három évben sajnos nem volt ilyen szerencsében részünk. Előző években ebben az időszakban egyáltalán nem volt hó Marosvásárhely környékén.
52 túrázó gyult össze a somostetői kőmedvénél, ahonnan túránkat indítottuk. Nagy örömünkre a Muvészeti iskola 4B osztálya is Nemes Csilla tanítónéni kezdeményezésére (ha nem is a teljes létszámban) képviseltette magát. A szokásos medvés csoportfotó után jó hangulatban indult a túra, kisebb pihenőket tartva a Németkalapnak nevezett kilátóponton és a Terebics tetőn. Ha nagyon rövid időre is, de sikerült látni a Fogarasi havasok gerincét majd, Görgényi és a Radnai havasok mutattak meg magukat teljes szépségükben és utoljára pedig a Kelemen havasok is kituntek a ködből.
A Cinege tetőn nem maradhatott el a szokásos szalonna-, kolbászsütés és kuktacsemege sem, ahol falatozás közben megbeszélhettük a 2008-as év közös túralehetőségeit is.
Eltérően az előző évektől, a túránk nem fejeződött be itt, pontosabban Juli túratársunknál pánkóevéssel, hanem visszakanyarodtunk és a marosszentgyörgyi poligon háta mögött folytatva utunkat visszaérkeztünk a városba. A legidősebb résztvevő: Portik Ibolya néni 85 éves EKE tag, a legfiatalabb pedig ifj. Pápai Levente (5 éves) volt.
Köszönjük mindenkinek a résztvételt, reméljük jövőre hasonlóan szép időben járhatjuk végig évnyitó túránkat.

Szöveg: Pánczél Tibor
Fotók: László Olivér, Dr. Péterffy Anna E.

Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél Évnyitó túra EKE Marosvásárhelynél