Barangolj Velünk!

Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra

2007-05-24 23:36:47

Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra

Néhány napja működik az online regisztrációs oldal a XVI. EKE Vándortábor honlapján. Az oldal a következő linken érhető el:



http://ekemvh.ro/tabor/iratkozas.php5


Beiratkozási határidő: 2007. június 30.

Szeretettel várunk Téged is Vármezőbe!
- a tábor szervezőcsapata-

Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra Megindult a bejelentkezés a XVI. EKE Vándortáborra

Kárpát Kaland 2007, Hírlevél

2007-06-07 22:56:09

Kárpát Kaland 2007, Hírlevél

1. Már csak 15 nap van hátra a szlovén kalandversenyig. Adventure Race Slovenia 2007 (22.06.2007 - 26.06.2007 ) a második verseny a Euroadventure keretében. Információk a http://www.adventurerace.si honlapon, valamint a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen kaphatók.


2. Két romániai csapat vett részt a The North Face Adventure Trophy 2007, lengyel kalandversenyen, a Euroadventure első megmérettetésén. Mindössze 5 csapatnak sikerült befejeznie a versenyt, amely nagyon nehéznek, de jólszervezettnek bizonyult. Részletek a http://www.adventuretrophy.pl honlapon találhatók.


3. Közeledik június 15., tehát már csak 8 nap áll azok rendelkezésére, akik ki szeretnék használni a 10%-os beiratkozási kedvezményt a Kárpáti Kalandversenyen való részvételhez.


4. Alakulnak a 2007-es Kárpáti Kalandverseny részletei. Az alaptábor Gura Zlatna közelében lesz kialakítva, a trekking a Retyezátban, a hegyi kerékpár a Szárkő és Retyezát Hegységekben, a tutaj pedig a Gura Apelor tavon fog zajlani. Ebben az évben több kötéltechnikai elemet fogunk bevezetni, lesz zip line, ereszkedés és egyéb meglepetések.



5. Ebben az évben először kerül megrendezésre fotóverseny Carpathian Adventure/Outdoor Adventure in címmel, amelyet kiállítások fognak követni Bukarestben, Brassóban, Jászvárosban, Marosvásárhelyen és Szebenben. A hivatalos kiírás július közepén fog megjelenni.


www.carpathianadventure.ro

Kárpát Kaland 2007, Hírlevél Kárpát Kaland 2007, Hírlevél Kárpát Kaland 2007, Hírlevél Kárpát Kaland 2007, Hírlevél

Hajrá a kerékpáros utakért!

2007-06-14 00:12:20

Hajrá a kerékpáros utakért!

Mindenki kinek csak két kereke van és Vásárhelyi! :-)

Találkozzunk pénteken (június 15.) a számológépgyárnál, 17:30-kor és a rádiósokkal (MVH) együtt guruljunk be a városba minél többen, így népszerűsítve a kerékpározást.

Hívjuk fel a figyelmet a biciklis utak, sávok hiányára, szükségességére!!!

Velünk teker az egészségügyi miniszter, Korodi Attila is.

Mozgassatok meg minden ismerőst!!!

Hajrá a kerékpáros utakért! Hajrá a kerékpáros utakért! Hajrá a kerékpáros utakért! Hajrá a kerékpáros utakért!

Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok

2007-07-02 23:37:14

Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok

2007. június 23-án egy marosvásárhelyi kis túrázós csapat a Maros megyei Hegyimentők segítségével új csúcsjelző táblát állított fel a Kelemen Havasok Tihu csúcsán. Ez alkalommal újrajelezték a kék pont turistajelzést, mely az Ilvából indul, követi a Tihu patakot (Tihul Ilvei) - felérkezik a Tihu mezőre - és keresztezve a sárga kereszt jelzést kivisz a csúcsra.
A megközelítést és a beszámolót néhány nap múlva lehet olvasni a weblap beszámolói között.

Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok Csúcstábla a Tihu tetőn, Kelemen Havasok

Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007

2007-07-03 22:10:19

Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007

1. Már csak 15 nap van a beiratkozásra, július 15. a határidő. Kérlek jelezzétek részvételeteket és küldjétek a beiratkozáshoz szükséges adatokat!
2. Honlapunkon megjelent a MaKárpáti Kalandverseny fotópályázat hivatalos kiírása. A pályázatra beküldött fotókból tárlat készül, amelyet kiállítunk Bukarestben, Brassóban, Jászvárosban, Marosvásárhelyen és Szebenben. Készítsétek a gépeiteket és hívjátok meg barátaitokat, hogy fotózzanak!
3. Két nemzetközi kalandverseny azok számára, akik külföldön is szeretnének versenyezni.
Lengyelország, szeptember 24-30, www.adventurerace.plwww.adventurerace.pl
Portugália, december 2-9, www.portugalxpdrace.comwww.portugalxpdrace.com
4. Hamarosan indul az idei verseny honlapja, ahol a 2007-es Kárpáti Kalandversennyel kapcsolatos információk, a bejelentkezett csapatok listája, a verseny útvonalára vonatkozó információk és egyéb részletek fognak a versenyzők rendelkezésére állni.


www.carpathianadventure.rowww.carpathianadventure.ro

Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007 Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007 Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007 Carpathian Adventure Hírlevél 4/2007

EKE Art 2

2007-07-03 22:16:49

EKE Art 2

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya idén novemberben, immár másodszor szervezi meg EKE-tagok számára kiírt fotókiállítását.

A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni a természeti szépségek iránt.

A kiállítás témái: formák és alakzatok a természetben (a kiállítás fő témája), táj, természetjárás, élővilág.

Minden EKE-osztály vagy társszervezet 25 képet küldhet be. A képsor is megengedett. Egy sorozat maximum négy felvételből állhat, ami egy képnek számít. Indokolt esetben a zsűri fenntartja a jogot a sorozat megbontására.

Az EKEArt első kiadásán kiállított fényképek nem nevezhetők be.

A képek lehetséges méretei: (20x30) cm, (24x36) cm vagy (30x40) cm. A hátoldalon kérjük olvashatóan feltüntetni a kép címét, a szerző és az EKE-osztály nevét.

Beküldési határidő: 2007. szeptember 30.

Postacím: 540007 Tg-Mureș (Marosvásárhely)

Str. Narciselor nr. 4/27

Kapcsolattartó személy: Foit Monika

telefon: 0744-781524

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A kiállítás megnyitójára, valamint a kiállított képek díjazására 2007. november 10-én a marosvásárhelyi Bernády György Közművelődési Házban kerül sor. A szervezők egy különdíjat, valamint minden kiállítási kategóriában egy-egy I., II. és III. díjat osztanak ki.

A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével az egyesület honlapján, a sajtóban és a támogató cégek reklámhordozóin publikálhatják. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.

Szeretnénk ezúton megköszönni a székelyudvarhelyi, nagyváradi és kolozsvári EKE- osztályoknak, hogy tavalyelőtt lelkesen felkarolták kezdeményezésünket és ily módon népszerűsítették tehetséges fotósaink munkáját több erdélyi nagyvárosban. Szeretnénk, ha ez alkalommal még több osztály kapcsolódna be a vándorkiállítás megszervezésébe.

EKE Art 2 EKE Art 2 EKE Art 2 EKE Art 2