Barangolj Velünk!

Tavaszleső túra a Bekecsre

2008-04-08 22:48:21

Tavaszleső túra a Bekecsre

Április 13-ra szervezi az EKE Marosvásárhelyi Osztálya a hagyományos autóbuszos és kerékpáros tavaszleső túráját a Bekecs-tetőre.

Útvonal: Marosvásárhely - Nyárádszereda - Nyárádselye - Bekecs-tető - Nyárádremete - Marosvásárhely

Iratkozás és megbeszélés április 9.-én este 8 óra után lesz az EKE székházban.

Az autóbuszos változatra iratkozók szerdára kérem hozzanak előleget a kellemetlenségek elkerülése érdekében. A feliratkozások függvényében kb.10-16 lejbe fog kerülni az utazás.Érdeklődés és utólagos iratkozás lehetséges:

- az autóbuszos változatra a helyek függvényében a 0742-132911-es telefonon (Dósa László)

- a kerékpáros változatra pedig a 0745-972911-es telefonon (Kis Zoltán)Esőköpeny kötelező.


Foto: Dr. Péterffy Anna-Erzsébet

Tavaszleső túra a Bekecsre Tavaszleső túra a Bekecsre Tavaszleső túra a Bekecsre Tavaszleső túra a Bekecsre

Kárpát Kalandverseny, 2008

2008-04-14 17:06:47

Kárpát Kalandverseny, 2008

Kezdődnek az iratkozások


Tekintsd meg a helyszínét a 2008-as Kárpáti Kalandversenynek: Királykő-Jézer-Fogaras hegység. http://www.iic.ro, http://alpinet.org/main/poteci/about_ro_t_despre-Masivul-IEZER-PAPUSA_id_17.html#foto ,http://alpinet.org/main/poteci/about_ro_t_despre-Muntii-PIATRA-CRAIULUI_id_18.html#foto


A 2008-as Kárpáti Kalandversenyre Április 15.-én kezdődnek az iratkozások. Az iratkozáshoz szükséges minden információ megtalálható a verseny honlapján www.carpathianadventure.ro . Jegyezzétek meg az időpontot (Augusztus 6-10, kezdjetek edzeni és készülni a nagy megpróbáltatásra! A korai iratkozás 15%-os kedvezményt jelent!


Euroadventure


A Kárpáti Kalandverseny az idén is része az Euroadventure bajnokságnak. Ez azt jelenti, hogy a bajnokságban szereplő bármelyik verseny befejezése pontokat jelent a végső Euroadventure.net Cup 2008 rangsorolásban. Ebben az évben 4 verseny szerepel a bajnokságban:


* German Quest Adventure Challenge

* Adventure Race Slovenia

* The Czech Adventure Race

* The Romanian Carpathian Adventure


Ha érdekelnek a Euroadventure-rel kapcsolatos részletek, nézd át a honlapját www.euroadventure.net, mert itt megjelennek a bajnokságban résztvevő versenyek leírásai és a szabályzat is.


Benyomások és filmek a Kárpáti Kalandversenyről


A tavalyi versenyen született élménybeszámoló olvasható a http://ca7.webnova.ro/index.php?area=16&language_id=1&page_id=16 címen, egy versenyző naplójából.


A Kárpáti Kalandversenyről filmek tekinthetők meg a youtubon, a következő címeken.


http://www.youtube.com/watch?v=CTqWZLrUw1s


 


2001


http://www.youtube.com/watch?v=fAEYseYZ1Ww


Photo contest 2007

2007-ben egy fotópályázatot hirdetett meg az Outward Bound a Kárpáti Kalandversenyen készített fotók számára. A fotópályázattal kapcsolatos legfrisebb híreket valamint a legjobb fotókat a http://ca7.webnova.ro/index.php?area=7&language_id=1&page_id=32 címen tekintheted meg.


 


www.carpathianadventure.ro

 

Kárpát Kalandverseny, 2008 Kárpát Kalandverseny, 2008 Kárpát Kalandverseny, 2008 Kárpát Kalandverseny, 2008

Küküllőmenti honismereti túra

2008-04-14 21:43:46

Küküllőmenti honismereti túra

Április 19-én autóbuszos honismereti túrát szervezünk Marosvásárhelyről, amelyre szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a Küküllő-mente kulturális és történelmi öröksége, természeti érdekességei. A látnivalók között szerepel a Bözödi-tó, a kőrispataki szalmakalap-múzeum, énlaki református erődtemplom a róvásírásoskazettás mennyezettel valamint a temetőkertben ma is élő 700 éves zádog-fával (hársfa), kibédi gyapjúfésülde, erdőszentgyörgyi Rhédey kripta és kastély, gyulakuti román stíljegyeket viselő református templom, és végül a kelementelki Simén kúria, ahol borkóstolón ismertetnek a környék aranyérmes boraival.


Jelentkezni legkésőbb szerda (ápr. 16.) estig a 0744-511876 (Gáspár Melinda) vagy a 0740-251995 (Szilágyi Eszter) telefonszámon!

 

Küküllőmenti honismereti túra Küküllőmenti honismereti túra Küküllőmenti honismereti túra Küküllőmenti honismereti túra

7. Foto Natura-megnyitó

2008-04-22 21:38:19

7. Foto Natura-megnyitó

A marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság, az Aquaserv Rt., a Maros Vízügyi Igazgatóság és Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával a hetedik alkalommal szervezi meg a Foto Natura nemzetközi természetfotó kiállítást, amelynek megnyitója 2008. április 25.-én, pénteken 17 órától lesz a Bernády Házban. A megnyitón jelen lesz Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is. Szeretettel meghívunk minden természet-és fotókedvelőt a tárlatmegnyitóra, aki pedig elmulasztotta, megtekintheti a kiállítást május 10-ig. Aki eljön kettős eseményen vehet részt, ugyanis 6-tól ugyanott képzőművészeti tárlatmegnyitó is lesz.

A szervezők

7. Foto Natura-megnyitó 7. Foto Natura-megnyitó 7. Foto Natura-megnyitó 7. Foto Natura-megnyitó

Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz

2008-05-06 22:06:31

Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz

Május 11.-én, vasárnap reggel 8-órai indulással meglátogatjuk a mezőzáhi bazsarózsákat, útbaejtjük a Kerelőszentpál-i, Radnót-i, Gezse-i, Mezőzáh-i, kastélyokat.


Jelentkezni az E.K.E. gyűléshelyén (volt Hangya épület) szerdán este 8-órakor lehet, vagy a 0740-251.995 mobilszámon Szilágyi Eszternél.


Szervező: EKE-Marosvásárhely

Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz Kirándulás a Mezőzáh-i sztyeppei bazsarózsákhoz

Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex

2008-05-06 22:28:14

Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex

Ötödik osztálytól ötvenöt éves korig bárki benevezhet a Rajzolj zöldet! című versenyre – többek között ezzel ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját a Zöld Erdély Egyesület. A téma a zöld: arra buzdítunk minden résztvevőt, engedje szabadon a fantáziáját, az sem baj, ha eltávolodik a természet-környezetvédelem témakörtől.A munkákat digitális formátumban várjuk a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre, ezek azonban ugyanúgy lehetnek beszkennelt rajzok, festmények, mint számítógépes grafikák. A legjobbakat három kategóriában – 5-8 osztály, 9-12 osztály és felnőtt – díjazzuk, és lesz egy Transindex-különdíj is.A beküldési határidő május 16-a, a díjazást egy nappal később, a Zöld Erdély születésnapi ünnepségén tartjuk, és a beérkező munkákból válogatást közlünk a Transindexen.További részletek:

http://eletmod.transindex.ro/?cikk=7273Forrás: Zöld Erdély Egyesület

Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex Rajzversenyt indít a Zöld Erdély Egyesület és a Transindex