Barangolj Velünk!

5. Teleki Samu emlék és teljesítménytúra

Az EKE marosvásárhelyi osztálya 5.-ik alkalommal szervezi meg a Teleki Samu emlék és teljesítménytúráját Görgényüvegcsűrön.

A résztvevők 2011. szeptember 24.-én probálhatják ki erőnlétüket 60-40-20 kilométeres távokon.

Read more ...

A szervezett természetjárás története Erdélyben - kiállítás-megnyitó

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya, a Maros és Kolozs Megyei Múzeum és a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat szeretettel meghívja Önt

A szervezett természetjárás története Erdélyben című kiállításának megnyitójára, 2011. június 18., szombaton, 11 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Vár központi épületébe (volt sorozóközpont).

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 3. lapszámaA július 28-augusztus 2. között sorra kerülő XVIII. EKE Vándortáborra talál meghívót minden, turistaságot szerető olvasó az Erdélyi Gyopár legfrissebb számában. Várasfenes minden bizonnyal ideális táborhely lesz, a települést körbevevő turisztikai vonzerőkkel már több EKE-tag barátkozott az első EKE-napra szervezett országos rendezvény keretében. Erről, illetve az osztályok által külön-külön szervezett ünnepségekről is olvashatnak. A kiadványban jutott hely egy újabb EKE-osztály bemutatására is. A Háromszéki Osztály elnöke, Dukrét Lajos elmondja, az EKE-sek között a helyük mindazoknak, akik életre szóló barátságot remélnek a hegyektől, a hegyi emberektől.
Az Erdélyi Gyopár ezúttal is a valóság sokféle arcát mutatja meg: csábít a meziádi cseppkőbarlangba, a Nagy-Bihar-csúcsra, a parajdi Sószorosba, a Királykőre, a Fogarasi-havasokba, madárlesre és virágmustrára. Szerkesztői megsárgult kiadványokat böngésznek, hogy a múltra emlékeztessenek, ugyanakkor felhasználják a technika legújabb vívmányait, és eligazítást nyújtanak az olvasónak a virtuális turistáskodásban is.

Read more ...

2% esély

2% esélyA héten még felajánlhatjuk adónk két százalékát egy civilszervezet számára! Éljünk a lehetőséggel, és egy íly csekély gesztussal is támogassuk szervezetünket.

 

Ha az EKÉ-t támogatod, töltsd ki a 230-as űrlapunkat.

Köszönjük!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/2-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 2. lapszámaNagy események szervezésére készül az Erdélyi Kárpát-Egyesület: idéntől hagyományteremtő szándékkal megünneplik az EKE Napját, május 12-ét, ugyanis 1891-ben e napon kezdte el tevékenységét a szervezet. Az osztályok helyi ünnepségét egy közös találkozó követi május 16-18. között, Várasfenesen, amely egyben az idei Vándortábor színhelye is, július 28-augusztus 2. között ugyanis az EKE’91 Nagyvárad-Bihar osztály szervezésében a XVIII. EKE Vándortáborra kerül sor e vidéken. Az Erdélyi Gyopár legfrissebb, idei második lapszáma erről nyújt részletes tájékoztatást, ugyanakkor még számos érdekes információt oszt meg olvasóival.
E lapszámban az EKE Marosvásárhelyi Osztálya mutatkozik be, de olvashatunk a Bihar-hegységről, a Szent-Anna krátertónál tett kirándulásról, Jeszenszky Géza, a Magyar Kárpát Egyesület elnöke pedig beszámol a magyarok legmagasabb csúcsán szervezett, az EKE-vel közös sítáborról. A nagyvilágban tett túrákról tudósítanak a hazatérők, olvashatunk az Aconcagua- és a Northland-Antarktisz-expedícióról, a folyóirat elrepít oda, ahová nem ér el a müezzin szava, s visszavisz a múltba is, hogy az Erdélyi Gyopár elődjét, az Erdélyt lapozgatva megtudjuk, miről írtak eleink.

Read more ...

2% az EKEmvh-nak, 2009

2% az EKEmvh-nakTámogatni szeretnéd személyi jövedelemadód 2%-val az EKE-ét? Csupán 3 dolgot kell tégy:
1. Kinyomtatod az ürlapot
2. Kitöltöd az adataiddal a megfelelő sorokat (golyóstollal, az összeget nem kell beírnod)
3. Eljuttatod az adóügyi hivatalhoz (a Dózsa György utca sarkán a BCR épületében - Administratia Finantelor Publice)

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és a ratosnyai telekre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Neked nem kerül semmibe, és miért kerüljön még ez a pénz is Bukarestbe?
Előre is köszönjük segítséged!