Barangolj Velünk!

Pályázati felhívás, EKE falinaptár-2014

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület meghirdeti a 2014-es évi Falinaptár pályázatát, melynek témája: ERDÉLY VIZEI.
Elsősorban EKE-tagok fekvő formátumú (4/3 arány) fényképeit várjuk, melyek a megadott témát ábrázolják (folyóvizek, tavak, források, lápok, vízesések, ásványvizek), különböző évszakokban és napszakokban.
Az eddigi EKE-naptárakban megjelent fotókat nem fogadjuk el, egy pályázó max. 10 fotót küldhet be.

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/2. lapszáma

Erdélyi Gyopár 2013-2Tartalmából:
Az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXII. Vándortáborának túrái
EKE-osztályok hírei
Brassó – falak a város körül
A Máramarosi-havasok Natúrpark bemutatója
A Semsey-barlang
A nő dicsérete hegyen-völgyön
Színes gombavilág a szürke téli erdőben
A kovásznai Pokolsár
Ősi játékkészítés a természetben
Mennyi pénze van a halnak?
Gyógynövény-kalendárium: medvehagyma, kankalin és kutyabenge

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Read more ...

EKEArt V (2013) - felhívás

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya idén novemberben, ötödszörre szervezi meg EKE tagok számára kiírt fotókiállítását.

A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni természetes életterünk és kulturális örökségünk szépségei iránt.

A kiállítás kategóriái: természetjárás, honismeret-néprajz, élővilág a természetben, az erdő költészete (alakzatok, formák, rajzok, fények és homályok az erdőben).

Minden pályázó (összesen) 5 képet küldhet be. A sorozat is megengedett. Egy sorozat maximum négy felvételből állhat, ami egy képnek számít. Indokolt esetben a zsűri fenntartja a jogot a sorozat megbontására.

Az EKEArt előző kiadásain kiállított fényképek nem nevezhetők be.

Read more ...

2% az EKEmvh-nek, 2013

2% az EKEmvh-nakKedves EKÉ-sek, természetbarátok, szimpatizánsok. Minden tavasszal lehetőség adódik arra, hogy a Bukaresti fekete lyuk helyett jövedelemadód egy részét jobb helyre juttassátok.

Ha tetszenek a tevékenységeink, Te is jól érzed magad társaságunkban, rendezvényeinken, töltsd ki a következő oldalon levő űrlapot.

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és a ratosnyai telekre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Előre is köszönjük segítséged!

Turistabál 2013

Több mint 200 résztvevő körében zajlott az idei Turistabál, melynek forgatókönyve az előző évekhez hasonlóan alakult. A kosár – és jelmezdíjazás egyaránt fejtörést okozott a zsürinek, mert most is nagyon sok ötletes jelmezt és látványos kosarat vonultattak fel a jelenlevők. Ezután már csak hab a tortán volt a majdnem 4 óráig tartó buli.

Turistabál 2013, február 16.-án

Turistabál 2013„EKE portán áll a bál,
DJ Döme muzsikál,
Mobex kantin nyitva már,
Farsangolni kéne már"

 Az EKE marosvásárhelyi osztálya szeretettel hív minden turistát, természetszeretőt a kosaras farsangi báljára, melynek idén a Mobex étterem ad otthont, február 16.-án (szombaton), 18 órától.

A jó zenéről ezúttal is Döme gondoskodik, a belépő felnőtteknek 20 lejbe, gyerekeknek (< 7év) pedig 5 lejbe kerül.

Read more ...