Barangolj Velünk!

A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület Kárpátaljai programja

Az Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület szeptember 7.-én megismétli tavaszi kirándulását Kárpátaljára. Itt az ideje, hogy mi is megismerjük ezt a gyönyörű vidéket, ahol a magyarság leghányatottabb sorsú része él. A XX. század során ötször változott a terület hovatartozása. Ennek ellenére még mindig találunk itt egy olyan magyar közösséget, amely nagy-nagy szeretettel fogadja az őket meglátogató "sorstársakat". Beregszász, Munkács, Ungvár, a Keleti-Kárpátok csodálatos hegyvonulata és természeti kincsei, valamint helyi idegenvezetőnk aki mindezt bemutatja egy remek, feledhetetlen, öt napot nyújt azoknak akik velünk tartanak.

Read more ...

Gyalogtúra a Radnai-havasokban

Június 25 és 26-án a marosvásárhelyi Eke magashegyi túrát szervez a Radnai havasokban. Első nap az újradnai üdüllőtelepről (Alpina Blazna) indulva a Cobasel-csúcson keresztül (1835 m) meghódítjuk a Radnai-havasok keleti gerincének az óriásait: a Vörös-csúcsot (2113 m) Kis-Ünőkő csúcsot (2222 m). Innen leereszkedünk a Lála tavakhoz és az éjszakát sátorban töltjük. Második nap a Radnai-havasok második legmagasabb csúcsa, az Ünőkő a cél. A 2279 méteres magasságból hosszas ereszkedést követően fogunk Radnaborberekre érkezni.

Read more ...

Kalandozás a Hátszegi-medencében

Az Erdélyi Kárpát–Egyesület Marosvásárhelyi szervezete június végén a legendákkal, átszőtt várromok, már romos műemléktemplomok, uradalmi kastélyok világába a Hátszegi –medencébe kalauzol. Utunk során felidézzük, azokat az ismert, kevésbé ismert személyeket, akik tettek valamit-úgy történelmi, mint tudományos téren-Erdélyben. De nem feledkezünk meg a természeti szépségekről sem, hisz ebben is bővelkedik a táj.

Kalandozás a Hátszegi-medencében!

Időpont: 2016, június 25-26 (szombat, vasárnap)
 

Read more ...

Három nap a Páringon

Június 10 és 12 között 3 napos magashegyi túrát szervezünk a Páring hegységben. a következő program szerint:
I. Nap: Szárazgödör menedékház - Zöld-tavi katlan (8Km, +950m, 5-6h nagy zsákokkal), táborverés (kb. 2000m-es szinten), ellazító túra a Zöld éa a Kürzsa tavak körül
II. Kiszsákos kőrtúra a következő útvonalon: Szlevej-gerinc - Nagy-Páring cs. (2519m) - Kürzsa cs. - Kürzsa-Mizsa gerincél - Mizsa csúcsok - Zöld-tavi katlan (10-15Km, +/-1000m, helyenként kétkezes mászást is igénylő magashegyi sziklatúra, tériszonyosoknak nem ajánlott)
III. Nap. ellazító túra a Kürzsa-tó körül (3Km, +/-150m), táborbontás és visszaereszkedés a Szárazgödör menedékházhoz. (8Km, -9500m, nagy zsákokkal kb. 5h)
* Azok a személyek akik nem vállalkoznak a II. napon esedékes nehéz/veszélyes túrára azok a fentebb említett ellazító (fotós) túrákkal tehetik emlékezetessé a Zöld-tavi katlanban eltöltött napot. * A meghirdetett program kedvezőtlen időjárás esetében elmarad.
 

Bővebben

Ábrám Noémi - Máriazelltől Csíksomlyóig

Ábrám Noémi - Máriazelltől CsíksomlyóigSzeretettel várunk minden érdeklődőt Ábrám Noémi szerdai (2016. Május 11.) Mária-útról tartott élbénybeszámolójára, melynek czíme: "Máriazelltől Csíksomlyóig".

Helyszín: az RMDSZ székház nagyterme (Dózsa György út 9 szám, I emelet), este 6 óra.

Barangolj Velünk!

Gyalogtúra a Nagy-Mező-havasra

Gyalogtúra a Nagy-Mező-havasraMájus 7-én egynapos kirándulást szervezünk a Görgényi-havasok legmagasabb pontjára, az 1777 méter magas Nagy-Mező-havas csúcsra. A sűrű fenyvesekkel körülvett tetőről egyedülálló kilátás nyílik a környező csúcsokra és a különös szépségű vulkáni kráter belsejébe.

Indulás: Május 7-én szombaton reggel 7-kor a Bolgár térről (Panov) autóbusszal.
Útvonal: Bucsin-tető, Mező-havas, Sebes-patak völgye. Innen autóbusszal Szovátán keresztül vissza Marosvásárhelyre.
Minősítés: Közepes nehézségű hegyi túra.
Útvonal hossza: kb. 16-18 km.
Ajánlott felszerelés: túrabakancs, esőkabát, megfelelő öltözet szél és hideg ellen, egynapi élelem, ivóvíz.
Jelentkezési határidő: május 5 (csütörtök) 17 óra.
Jelentkezni: Molnár Balázsnál, tel.: 0764556770.

Barangolj Velünk!