Barangolj Velünk!

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nél

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nélÍme az eredmények:

Elnök: Kovács Róbert
Alelnökök: Böjthe-Beyer Barna és Dósa László
Titkár: Pánczél Tibor
Kívánunk az újult vezetőségnek sok-sok kitartást, türelmet és IDŐT a munkájához.

Tovább pedig pontokba szedve vegyünk sorra néhány tevékenységet, ami az elmúlt 2 évben lezajlott, megvalósult:
- A fő hangsúly a túrázásra tevodött: 37 túra (téli, nyári, munka), amiből több magashegyi is zajlott, nemcsak a kies tájainkon, hanem Lengyel Tátrában, Alpokban (6-on jutottak fel a Mont Blancra), Olimposzon, Elbruszon is jártak a vásárhelyi EKE tagjai.
- Szerveztünk Turistabált minden évben, több mint 100 résztvevővel.
- Mászófalunk az ország több pontjara is eljutott (Bukarest, Szováta, Fânfest-Szénafesztivál 2005, Félsziget), 2005 telén állandó programmal működött.
- Ugyancsak állandó programunk volt 2005-ben hétvégenként a lovaglás, lovaglóórak szervezése Nyárádszeredában.

Read more ...

EKE Marosvásárhely - tisztújító közgyűlés

EKE Marosvásárhely- tisztújító közgyűlés Az EKE Marosvásárhelyi Osztálya szerdán, szeptember 20-án tartja rendhagyó tisztújító közgyulését.
Minden EKE tagot szeretettel várunk, du. 6 órától a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központ kistermébe.

Pánczél Tibor
elnök

2007-es EKE falinaptár

2007-es EKE falinaptár2007-es falinaptárt szeretne kiadni az EKE, EKE-tagok, listatagok fotóiból. Ebben szerepelnének az EKE legfontosabb jövő évi programjai (Vándortábor, teljesítménytúrák ... ezeknek a dátumát minél előbb le kéne szögezni).
A naptárban minden hónap egy külön oldalon lenne, de egy lapon 2 hónap szerepelne (eleje-háta). Az oldal tetején egy, az adott hónapra jellemző fotó állna (lehet ez növény, virág, táj, hangulat stb.), alatta pedig a naptár. Összesen 7 lap, vagyis a 12 hónap + az eleje + a háta.
Mivel október végéig készen szeretnénk lenni vele, a következő határidőkre gondoltunk:

Read more ...

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)Szervező: a baróti Elveszett Világ Természetvédő Turista és Barlangász Egyesület
2006. szeptember 9., szombat:
9.00: ,,Dénes István emléktúra": vargyasi kőbánya - Sugó barlang - Godra karszt - Vargyas-szoros (8.30-kor a baróti bányairoda elől jármű szállítja a túrázókat az indulás helyszínére)
11.30: Indulás Barótról, a bányairoda elől Vargyasra, illetve a Vargyas-szorosba
12.00: A Vargyas-szoros képekben - kiállításmegnyitó Veress Miklós amatőr festőművész alkotásaiból a művész otthonának udvarán (Vargyas 281. sz.)
15.00: Emléktábla avatás: Vargyas-szoros - Orbán Balázs barlang bejárata
18.00: Indulás Barótra
2006. szeptember 10., vasárnap
10.00: ,,Dénes István emléktúra" - Vargyas-szoros: Farkas ösvény - Kőmező - Urak ösvénye

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)

II. Gyilkostó Adventure Race

Július 14-16 között megrendezésre került a II. Gyilkostó Adventure Race kalandverseny. A szeszélyes időjárási viszonyok ellenére a versenyen 11 csapat vett részt Brassóból, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Temesvárról és természetesen Gyergyószentmiklósról.
A mezőny kerékpárral indult a Csíki kertből és a Pricske, Nyerges nyak, Vithavas érintésével érkeztek a Békás-szorosba. A szorosban kötéltechnikai feladat várt a versenyzőkre melynek megoldása után még egy rövid kerékpáros szakasz következett a Lapos szoros bejáratáig ahonnan gyalog folytatták útjukat a Kupás nyeregig. Visszatérve a Lapos szoros bejáratához újra kerékpárra pattantak és folytatták útjukat a Napsugár melletti térségre ahol az első napi program befejezése gyanánt Biró György által készített gulyás mellett pihenhették ki a fáradalmakat.
Második nap reggel újabb kötéltechnikai feladattal kezdtek a versenyzők, a Lapos patakban kellett egy via ferrata jellegű feladatot megoldaniok.

Read more ...