Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2006/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 3-as számamely ezúttal főként a XV. Országos EKE Vándortábor túráit mutatja be az olvasóknak.

A tartalomból: Turistakrónika; Túrák a Tordai-hasadékba, a Detonátára és Verespatakra, a Bedellőre, Bélavárára, a Szolcsvai-búvópatakhoz, a Székelykőre és a Vidalykőre, a Szkerisórai (Aranyosfői)-jégbarlanghoz, a Szilas-patak-szorosába; Mozzanatok Torda történelméből; Borvízfürdő Szent István falujában; Arborétum Piskin, avagy a magnóliák szimfóniája; Természetvédelem; Barangolás a Nyárád forrásvidékén; Majális a Bodoki-havasokban; Hegynapok Marosvásárhelyen.

Török élménybeszámoló

Török élménybeszámoló2006 június 12-én 19 órától Marosvásárhelyen a Bod Péter Diakóniai Központban

Bartha János és Kis Zoltán vetítéses élménybeszámolót tart ez év március-áprilisában tett törökországi utazásukról.

Minden érdeklődőt szívesen látunk.

Török élménybeszámoló

Honlap-Születésnap, 2006

SzületésnapVigasságra adott okot június 1-én nemcsak a gyereknap, hanem mert honlapunk 1 éves lett.
Köszönjük Nektek, kedves látogatók hogy böngészitek a lapot. Az elmúlt évben havonta átlagban 2000-szer nyitották ki oldalainkat.
Külön köszönjük a fotók feltöltőinek illetve a beszámolók megíróinak tevékenységét.

Az ekemvh.ro csapata.

Kárpáti Kalandverseny Hírlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!

Kárpáti Kalandverseny Hirlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!Mi keményen készülünk az idei Kárpáti Kalandversenyre. De ti is? Június 15.-ig minden beiratkozó csapat 20%-os kedvezményben részesül. A beiratkozáshoz a honlapról is letölthető ívet kell kitölteni, és ezt személyi igazolvány másolatokkal és igazolványméretű fényképekkel együtt elküldeni a honlapon megadott címre. Emellett át kell utalni a részvételi díjat és az utalvány másolatát is el kell küldeni hozzánk. Mindezt lehet e-mailen, faxon vagy postán intézni, attólfüggően, hogy kinek mi a könnyebb. Ha nem sikerül kihasználni a kedvezményes időszakot, az sem baj, de ne feledjétek, hogy a beiratkozások július 15.-én végleg lezárulnak.

Read more ...

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatásaA marosvásárhelyi EKÉ-sek egy csoportja, május 5-9 között a Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület vendégszeretetét élvezte és ezt követően május 19-24 között a miskolciak látogattak Marosvásárhelyre. 
A látogatások célja a két térség fontosabb látnivalóinak kölcsönös bemutatása, a turizmusban és a természetvédelemben fellelhető azonosságok és különbségek föltárása, a szervezésben szerzett tapasztalatok átadása volt, különös tekintettel Románia Közeli EU-s csatlakozására.
A közös programokat a Nemzeti  Civil Kapcsolatok és  az Európai Integráció Kollégiuma által kiírt pályázaton nyert pénzből sikerült finanszírozni.
A látogatások és ezek végeredményei egy kis kiadványban lesznek megörökítve, amelyeket a résztvevők pozitívan értékeltek  és feltett szándékuk, hogy ezeket ujabbak kövessék.
A két látogatásról bővebben az Erélyi Gyopár következő számában lehet majd olvasni.

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása

Hargita 50, 30 Teljesítménytúra, 2006

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya és a Roseal Sport Klub június 17.-én, szombaton TELJESÍTMÉNYTÚRÁT szervez 50 km-es (Kalibáskő - Bagolykő - Csicsói Hargita - Madarasi Hargita – Oltárkő – Szentegyháza - Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kirulyfürdő - Kalibáskő) - valamint 30 km-es (Kalibáskő – Veresbükk - Bogát-patak – Szentegyháza Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kiruly bérce –Kirulyfürdő - Kalibáskő) útvonalon. A túrázók az 50 km hosszú utat és 1650 m szintkülönbséget 13 óra alatt, a 30 km hosszú és 700 m szintkülönbséget 11 óra alatt kell leküzdjék, térképen megadott, és a terepen előre jelzett útvonalon. A kiírást teljesítő túrázók kitűzőt és emléklapot kapnak.

Read more ...