Barangolj Velünk!

Honlap-Születésnap, 2006

SzületésnapVigasságra adott okot június 1-én nemcsak a gyereknap, hanem mert honlapunk 1 éves lett.
Köszönjük Nektek, kedves látogatók hogy böngészitek a lapot. Az elmúlt évben havonta átlagban 2000-szer nyitották ki oldalainkat.
Külön köszönjük a fotók feltöltőinek illetve a beszámolók megíróinak tevékenységét.

Az ekemvh.ro csapata.

Kárpáti Kalandverseny Hírlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!

Kárpáti Kalandverseny Hirlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!Mi keményen készülünk az idei Kárpáti Kalandversenyre. De ti is? Június 15.-ig minden beiratkozó csapat 20%-os kedvezményben részesül. A beiratkozáshoz a honlapról is letölthető ívet kell kitölteni, és ezt személyi igazolvány másolatokkal és igazolványméretű fényképekkel együtt elküldeni a honlapon megadott címre. Emellett át kell utalni a részvételi díjat és az utalvány másolatát is el kell küldeni hozzánk. Mindezt lehet e-mailen, faxon vagy postán intézni, attólfüggően, hogy kinek mi a könnyebb. Ha nem sikerül kihasználni a kedvezményes időszakot, az sem baj, de ne feledjétek, hogy a beiratkozások július 15.-én végleg lezárulnak.

Read more ...

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatásaA marosvásárhelyi EKÉ-sek egy csoportja, május 5-9 között a Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület vendégszeretetét élvezte és ezt követően május 19-24 között a miskolciak látogattak Marosvásárhelyre. 
A látogatások célja a két térség fontosabb látnivalóinak kölcsönös bemutatása, a turizmusban és a természetvédelemben fellelhető azonosságok és különbségek föltárása, a szervezésben szerzett tapasztalatok átadása volt, különös tekintettel Románia Közeli EU-s csatlakozására.
A közös programokat a Nemzeti  Civil Kapcsolatok és  az Európai Integráció Kollégiuma által kiírt pályázaton nyert pénzből sikerült finanszírozni.
A látogatások és ezek végeredményei egy kis kiadványban lesznek megörökítve, amelyeket a résztvevők pozitívan értékeltek  és feltett szándékuk, hogy ezeket ujabbak kövessék.
A két látogatásról bővebben az Erélyi Gyopár következő számában lehet majd olvasni.

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása

Hargita 50, 30 Teljesítménytúra, 2006

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya és a Roseal Sport Klub június 17.-én, szombaton TELJESÍTMÉNYTÚRÁT szervez 50 km-es (Kalibáskő - Bagolykő - Csicsói Hargita - Madarasi Hargita – Oltárkő – Szentegyháza - Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kirulyfürdő - Kalibáskő) - valamint 30 km-es (Kalibáskő – Veresbükk - Bogát-patak – Szentegyháza Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kiruly bérce –Kirulyfürdő - Kalibáskő) útvonalon. A túrázók az 50 km hosszú utat és 1650 m szintkülönbséget 13 óra alatt, a 30 km hosszú és 700 m szintkülönbséget 11 óra alatt kell leküzdjék, térképen megadott, és a terepen előre jelzett útvonalon. A kiírást teljesítő túrázók kitűzőt és emléklapot kapnak.

Read more ...

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsánErőss Zsolt május 28-án helyi idő szerint reggel 8 óra körül sikeresen feljutott a Himalája hegység Dhaulagiri csúcsára! Ezzel a Föld 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsából hét helyen már járt magyar hegymászó! Erőss Zsolt jól van, és elindult visszafelé az 1. táborba, ahol a csapat többi tagja várja. Dhaulagiri Nepál észak-nyugati részén fekszik, a legnehezebb nyolcezresként tartják számon. Mindegyik oldala rendkívül meredek, helyenként 70 fokos emelkedőkkel. Mindehhez rendkívül erős viharok társulnak, amik napokra sátorba kényszeríthetik hőseinket, nem véletlenül nevezik a "Viharok Hegyének" is. Ráadásul, nem elég a természet kegyetlensége, a maoisták egyre erősödő jelenléte tovább bonyolítja a helyzetet.

Kollár Lajos, expedícióvezető

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán

Gyilkostó Adventure Race, 2006 július 14-16

GYILKOSTÓ ADVENTURE RACE 2006 július 14-16Szereted a kihívásokat? Ki akarod próbálni magad? Akkor ez a Te versenyed: 200 km bringázva, gyalog, tutajozva, kanyoningolva kötéltechnikai és ügyességi feladatokat megoldva, megismerheted az ország egyik legszebb vidékét a Gyergyói havasokat és a Hagymás hegységet.

A versenyen 4 fős csapatok indulhatnak, akik között kötelezően egy lánynak kell lennie. A program tájékozódás jellegű. A versenyen terepfutás, úszás, tutajozás, kötéltechnika, sziklamászás, terepkerékpáros feladatok lehetnek. A verseny pénteken reggel 8-tól vasárnap délelőtt 10 óráig zajlik és körülbelül 200 km távot tesz meg A csapatokat a célbaérés ideje és a versenyszabályok betartása alapján pontozzuk.

Read more ...