Barangolj Velünk!

Kuk@cos túrázók a hegyen

Kuk@cos túrázók a hegyenInternethasználók rögtön tudják, hogy nem holmi „nyüvekről” van itt szó, hanem valamilyen virtuális túrázós társaságról. No, nem csak elméletben járjuk a természetet, hanem valósan is, két lábon, bakancsban.
De miről is van pontosan szó? 2002 decemberében a ratosnyai XII. Vándortábor szervezése közben felfedeztünk egy hiányosságot: az erdélyi magyar túrázós emberek között nincs lehetőség gyors információcserére. Nem volt igazán jól működő honlap aktuális információkkal, az Erdélyi Gyopár csak kéthavonta jelenik meg. Ezért az internetes körökben tapasztalt Böjthe-Beyer Barna társunk levelezőlistát hozott létre a marosvásárhelyi természetjárók számára az információ könnyebb áramlása végett. Az ötlet jónak és életképesnek bizonyult, 2003-ban elkezdtek az első emberek feliratkozni és az első túra adatok is megérkezni. Kezdetben a Marosvásárhely és közvetlen környéken rendezendő eseményekről érkeztek a hírek, majd a tagság Erdély-szintűvé való kiterjedésével sokszínűbbé vált a lista tartalma is.
Milyen információk hangzanak el itt? Túrabeszámolók, túrameghirdetések, menedékházak telefonszámai, szállásárak, teljesítménytúrák, hóviszonyok, közérdekű viták, természetvédelem kérdései, hasznos linkek. Minden, aminek a természetjáráshoz köze van, annak itt a helye.

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2006/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 3-as számamely ezúttal főként a XV. Országos EKE Vándortábor túráit mutatja be az olvasóknak.

A tartalomból: Turistakrónika; Túrák a Tordai-hasadékba, a Detonátára és Verespatakra, a Bedellőre, Bélavárára, a Szolcsvai-búvópatakhoz, a Székelykőre és a Vidalykőre, a Szkerisórai (Aranyosfői)-jégbarlanghoz, a Szilas-patak-szorosába; Mozzanatok Torda történelméből; Borvízfürdő Szent István falujában; Arborétum Piskin, avagy a magnóliák szimfóniája; Természetvédelem; Barangolás a Nyárád forrásvidékén; Majális a Bodoki-havasokban; Hegynapok Marosvásárhelyen.

Török élménybeszámoló

Török élménybeszámoló2006 június 12-én 19 órától Marosvásárhelyen a Bod Péter Diakóniai Központban

Bartha János és Kis Zoltán vetítéses élménybeszámolót tart ez év március-áprilisában tett törökországi utazásukról.

Minden érdeklődőt szívesen látunk.

Török élménybeszámoló

Honlap-Születésnap, 2006

SzületésnapVigasságra adott okot június 1-én nemcsak a gyereknap, hanem mert honlapunk 1 éves lett.
Köszönjük Nektek, kedves látogatók hogy böngészitek a lapot. Az elmúlt évben havonta átlagban 2000-szer nyitották ki oldalainkat.
Külön köszönjük a fotók feltöltőinek illetve a beszámolók megíróinak tevékenységét.

Az ekemvh.ro csapata.

Kárpáti Kalandverseny Hírlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!

Kárpáti Kalandverseny Hirlap 2. szám, Még két hét a kedvezményes beiratkozásra!Mi keményen készülünk az idei Kárpáti Kalandversenyre. De ti is? Június 15.-ig minden beiratkozó csapat 20%-os kedvezményben részesül. A beiratkozáshoz a honlapról is letölthető ívet kell kitölteni, és ezt személyi igazolvány másolatokkal és igazolványméretű fényképekkel együtt elküldeni a honlapon megadott címre. Emellett át kell utalni a részvételi díjat és az utalvány másolatát is el kell küldeni hozzánk. Mindezt lehet e-mailen, faxon vagy postán intézni, attólfüggően, hogy kinek mi a könnyebb. Ha nem sikerül kihasználni a kedvezményes időszakot, az sem baj, de ne feledjétek, hogy a beiratkozások július 15.-én végleg lezárulnak.

Read more ...

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatásaA marosvásárhelyi EKÉ-sek egy csoportja, május 5-9 között a Miskolci Vasutas Természetjáró Egyesület vendégszeretetét élvezte és ezt követően május 19-24 között a miskolciak látogattak Marosvásárhelyre. 
A látogatások célja a két térség fontosabb látnivalóinak kölcsönös bemutatása, a turizmusban és a természetvédelemben fellelhető azonosságok és különbségek föltárása, a szervezésben szerzett tapasztalatok átadása volt, különös tekintettel Románia Közeli EU-s csatlakozására.
A közös programokat a Nemzeti  Civil Kapcsolatok és  az Európai Integráció Kollégiuma által kiírt pályázaton nyert pénzből sikerült finanszírozni.
A látogatások és ezek végeredményei egy kis kiadványban lesznek megörökítve, amelyeket a résztvevők pozitívan értékeltek  és feltett szándékuk, hogy ezeket ujabbak kövessék.
A két látogatásról bővebben az Erélyi Gyopár következő számában lehet majd olvasni.

Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása Bakancsosok tapaszalatcseréje és cserelátogatása