Barangolj Velünk!

EKE Art megnyitó-2005 november 4

EKE Art megnyitó-2005 november 4Értesíteni szeretnénk Benneteket, hogy a fotókiáltás megnyitója objektív okokból november 4-re napolódik el. Ma este, október 17-en zajlott le a zsűrizés. A három fotóművészből álló zsűri - Molnár Zoltán EFIAP PSA ***, Kerekes István AFIAP MFVSZ es Kerekes Peter Pál AFIAP MFVSZ -összesen 10 díj odaítéléséről döntött, három kategóriában: táj-természetjárás, élővilág és honismeret-néprajz.
A kiállításra összesen 177 kép érkezett, 8 EKE osztálytól. Ebből mintegy 66 kerül kiállításra. A zsűri véleménye szerint a képek többsége egészen magas színvonalú volt.
A nyertes és kiállítandó képek listáját a hét folyamán közöljük.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden EKE osztálynak és minden kedves pályázónak azért a komoly hozzáállásért, amit tanusítottak és további sikereket kivánni az EKEArt jövöbeni kiadásaira (reméljük sikerűl hagyományt teremteni ebből az akcióból).

A szervező bizottság nevében,
Foit Mónika

Egyeskő 60 teljesítménytúra

Egyeskő 60 teljesítménytúraA természetjárás teljesítménytúrázás népszerűsítése érdekében és a Csíki havasok valamint a Nagyhagymás megismerésének céljából túrát szervez a Csíkmenasági Közösségmegtartó Egyesület (M.E.GY.) a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa társszervezésében (CSTIT).
Időpont: 2005. október 21-23
A teljes táv: 60 kilométer hosszú, amely a Kárpátok főgerincén halad végig,
Szint idő: 15 óra (első nap 10 óra, második nap 5 óra).
Szintemelkedés: 1600 méter.
Útvonal: Csíkmenaság, Hallgatódomb, Szellő, Gyimesi-átjáró, Lóvészi-átjáró, Kondra-teto, Naskalat, Terkői-átjáró, Terko, Öcsém, Egyeskoi menedékház.
A benevezési díj 150000 lej. (5,2 ")
Csomagszállítást nem biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy mindenki a hátizsákját "teljes felszereléssel- magával viszi.
A benevezési díj magába foglalja az első esti protokollt és szállást az iskolánál, a harmadik napi fogadtatást az Egyeskonél, emléklapot, útleírást, fénymásolt térképet.
Visszajelzést várunk október 10-ig a következő személynél:
Szőcs László: (+40)0788-262148 (mobil), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. http://www.egyesko60.fw.hu/http://www.egyesko60.fw.hu/

Egyeskő 60 teljesítménytúra Egyeskő 60 teljesítménytúra

III. Romániai Felsőoktatási Túlélőtúra,

III. Romániai Felsőoktatási Túlélőtúra,Örömmel értesítünk benneteket, hogy 2005 október 21-22-23.-án megrendezésre kerül a III. ROFTT. Egy gyönyörű, változatos vidékre szervezett, tájékozódási túlélő túráról, versenyről van szó. Sokak új, nagy kihívásnak tekintik a Gyilkostón megszervezett III. ROFTT-ot! Gyere el Te is! Hozd el csapatod! Itt a helyed! A kalandok végtelenek! Mindenkit sok szeretettel várunk, aki kedvet érez a túrázáshoz, a játékos csapatversenyhez, a kihíváshoz! A kezdőknek is megvan a nyerési esélyük!!! Ez ne tartson vissza a részvételtől !!!

A túra helyszíne: É-K Hargita megye (Erdély), Gyergyói havasok, Románia

Ideje: 2005. október 21"22"23. (péntek"szombat"vasárnap)

Jellege: Kötetlen pályás, pontbegyűjtős stratégiai-, tájékozódási verseny

Szervezők: RITTE

Read more ...

Az Alpok szerelmese-vetítés

Az Alpok szerelmese-vetítésKedves Annamária, az Erdélyi Kárpát Egyesület tagja vetítést tart "Az Alpok szerelmese" címmel. A több száz fotó féléves veronai egyetemi csereprogram ideje alatt készült - olasz, osztrák, francia es svájci Alpok, valamint Mont Blanc-beli élményeiről.

Helyszín: Bolyai Farkas Líceum díszterme,
Szept. 28-án, szerdán 18 órától.

EKE Art

EKE ArtAz Erdélyi Kárpát Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya októberben fotókiállítást szervez EKE tagok számára.

A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni a természeti szépségek, népi alkotások iránt.

A kiállítás témái: táj, élővilág, természetjárás, honismeret, néprajz.

Minden EKE osztály vagy társszervezet 25 képet küldhet be. A korlátozott számú felvételek célja, hogy minden EKE osztály szigorú előválogatás után küldje az általa művészi értékűnek ítélt felvételeket. A képsor is megengedett. Egy sorozat maximum négy felvételből állhat, ami egy képnek számít. Indokolt esetben a zsűri fenntartja a jogot a sorozat megbontására.

Read more ...

Kárpát-koszorú Nemzetközi Túramozgalom

Túra Szeptember 15-23. Kárpát-koszorú Nemzetközi Túramozgalom
Barátosi-hágó " Kommandó (Kárpát-kanyar) gerinctúra.
Csukás-hegység " Bodzai-havasok
(Táv: 110 km, 6 túranap)
Utazás: 15-én (csütörtökön) a Keleti-pu.-ról 18:10-kor induló ISTER nemzetközi vonattal Brassóig, majd autóbusszal a Barátosi-hágóig. Kommandóból vissza szintén autóbusszal Brassóba, és vonattal haza. A kedvezményes vonatjegy ára: kb. 11 700-Ft (retúr) + helyjegy.
Felszerelés: egy hetes magashegyi vándorláshoz szükséges és szokásos felszerelés, ennivaló egy hétre, eü. csomag, víz- és szélálló ruházat, meleg ruha, stb.
Az útvonal: Barátosi-hágó (1272 m) " Csukás-csúcs (1954 m) " Déli Tátár-hágó (1078 m) " Nagy-Tatár (1476 m) " Bodzai-szoros " Nagy Bászka-szoros " Pintyillő (1773 m) " Csihányos (1602 m) " Delusor-hágó (1200 m) " Kommandó (1040 m)
A Kárpátoknak ezt a kies vidékét " a Csukás kivételével " nagyon kevesen járják, vadregényes útszakasz, hatalmas erdőségekkel.
Jelentkezési határidő: szeptember 9.
Túravezető: Vámos László

Túra Túra