Barangolj Velünk!

EKE-nap az EKE-Várban

  EKE-napi turistatalálkozó a várfalvi EKE-Várban 2015. május 8–10.EKE-napi turistatalálkozó a várfalvi EKE-Várban, 2015. május 8–10.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület országos vezetősége szeretettel várja a természetbarátokat, az EKE tagjait 2015. május 8–10. között az EKE Várába, hogy együtt emlékezzünk 1891. május 12-re, az egyesület tevékenységének kezdetére.

Ünnepeljünk együtt az EKE Napján, tervezzünk jövőt a szervezetnek, építsük a természetjárás, a honismeret és a környezetvédelem útját magunk és utódaink számára.

Az ünnepi program:

Read more ...

EMKE oklevelet kapott az EKEmvh

EMKE EKEmvh oklevél 2015 Az idén 130 éves EMKE (Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület) oklevélben részesítette a Marosvásárhelyi EKÉ-t, "az egyesület elöljárói és tagjai által elért sikerek méltatásaképpen, identitásmegőrző és kulturális értékeket közvetítő tevékenységük iránti elismerésül".

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2015/2. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2015/2. lapszáma

Tartalmából:

- Ősök nyomdokán, megújulás küszöbén az Erdélyi Kárpát-Egyesület
- EKE-osztályok hírei és túraajánlók áprilisra és májusra
- Iskolásoknak szól az EKE-napi pályázat
- Készülődés az EKE idei, XXIV. Vándortáborára, kacsintgatás Tusnádfürdő felé
- A tusnádfürdői kéngödör
- Nyomdakész állapotban a Súgó-barlang életét összegző kötet
- Szélárnyékban: a Csalhóban lévő Fântânele menedékház bemutatása
- Építészeti látnivalók a Sóvidéken
- Laposnyai vadászkastélyok
- Nyári Kaukázus-túra
- Tavaszi gombáink varázslatos világa
- Napfogyatkozás és asztrofotózás. Nekem hiszel, vagy a szemednek?

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Read more ...

Új elnök az Erdélyi Kárpát-Egyesület élén

Új elnök az Erdélyi Kárpát-Egyesület élénTavaszi küldöttgyűlését tartotta az Erdélyi Kárpát-Egyesület 2015. március 28.-án Tusnádfürdőn, a következő, XXIV. EKE Vándortábor helyszínén.

Ennek során a 15 EKE-tagszervezet képviselői és a jelenlegi országos vezetőség új elnököt választott dr. Kovács Lehel István személyében. Az új elnök – aki 2009 óta EKE-tag és az Erdélyi Gyopár munkatársa, 2015 februárjától pedig a brassói EKE elnöke – 1975-ben született Brassóban, informatikus, jelenleg a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója.

Read more ...

Balás Árpád - Az „ismeretlen” Vásárhely c. előadása

Az „ismeretlen” VásárhelyA Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület szeretettel meghív minden érdeklődőt, kedd (2015. március 31.) este 6-órától: Az „ismeretlen” Vásárhely című vetítettképes előadásra.
Előadó: Balás Árpád idegenvezető, földrajz szakos tanár.

Helyszín: az RMDSZ előadóterme, Dózsa György út. 9 sz. I. emelet

Barangolj Velünk!

VI. Székelyföldi Lovas Konferencia

VI. Székelyföldi Lovas Konferencia

 

Az idén is megszervezésre kerül immár a hatodik alkalommal a Székelyföldi Lovas Konferencia. Visszatérő házigazdája Marosvásárhely.
Helyszín: a Kultúrpalota kisterme.
A konferencia időpontja: 2015. március 21., de. 9:00.
A Magyar Királyi Marosvásárhelyi 9-es Honvéd Huszárezred hagyományőrző csoportja szervezésében sorra kerülő konferencia neves külföldi és hazai előadókat szólaltat meg.

Read more ...