Barangolj Velünk!

Nyomkereső-túra, 2012

Nyomkereső-túraAz Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya január 29-én vasárnap nyomkereső gyalogtúrát szervez az alábbi útvonalon:

Kishegyszőlő - Csere-erdő - Vácmány-tető - Kakasdi-erdő - Meggyesfalvi-negyed

A gyalogtúra hossza: 16 km
Időtartam a pihenőkkel együtt: 6-7 óra

Gyülekező: 9:50-kor a kövesdombi terelőút és a Kishegyszőlő utca kereszteződésénél, a Lukoil benzinkút közelében
Indulás: 10:05-kor
Ajánlott hoznivaló: forró tea, szendvics, meleg öltözet

Érdeklődni lehet: 0742-132911 / DLaci

IV. EKEArt

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya idén novemberben, negyedszerre szervezi meg EKE tagok számára kiírt fotókiállítását.
A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni természetes életterünk és kulturális örökségünk szépségei iránt.
A kiállítás kategóriái: a víz és halmazállapotai, élővilág, fa a néprajzban.

Minden pályázó 5 képet küldhet be.

Read more ...

5. Teleki Samu emlék és teljesítménytúra

Az EKE marosvásárhelyi osztálya 5.-ik alkalommal szervezi meg a Teleki Samu emlék és teljesítménytúráját Görgényüvegcsűrön.

A résztvevők 2011. szeptember 24.-én probálhatják ki erőnlétüket 60-40-20 kilométeres távokon.

Read more ...

A szervezett természetjárás története Erdélyben - kiállítás-megnyitó

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya, a Maros és Kolozs Megyei Múzeum és a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat szeretettel meghívja Önt

A szervezett természetjárás története Erdélyben című kiállításának megnyitójára, 2011. június 18., szombaton, 11 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Vár központi épületébe (volt sorozóközpont).

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 3. lapszámaA július 28-augusztus 2. között sorra kerülő XVIII. EKE Vándortáborra talál meghívót minden, turistaságot szerető olvasó az Erdélyi Gyopár legfrissebb számában. Várasfenes minden bizonnyal ideális táborhely lesz, a települést körbevevő turisztikai vonzerőkkel már több EKE-tag barátkozott az első EKE-napra szervezett országos rendezvény keretében. Erről, illetve az osztályok által külön-külön szervezett ünnepségekről is olvashatnak. A kiadványban jutott hely egy újabb EKE-osztály bemutatására is. A Háromszéki Osztály elnöke, Dukrét Lajos elmondja, az EKE-sek között a helyük mindazoknak, akik életre szóló barátságot remélnek a hegyektől, a hegyi emberektől.
Az Erdélyi Gyopár ezúttal is a valóság sokféle arcát mutatja meg: csábít a meziádi cseppkőbarlangba, a Nagy-Bihar-csúcsra, a parajdi Sószorosba, a Királykőre, a Fogarasi-havasokba, madárlesre és virágmustrára. Szerkesztői megsárgult kiadványokat böngésznek, hogy a múltra emlékeztessenek, ugyanakkor felhasználják a technika legújabb vívmányait, és eligazítást nyújtanak az olvasónak a virtuális turistáskodásban is.

Read more ...

2% esély

2% esélyA héten még felajánlhatjuk adónk két százalékát egy civilszervezet számára! Éljünk a lehetőséggel, és egy íly csekély gesztussal is támogassuk szervezetünket.

 

Ha az EKÉ-t támogatod, töltsd ki a 230-as űrlapunkat.

Köszönjük!