Barangolj Velünk!

Sikeresen zárult Istenszéki munkatúra

A munkatúra résztvevőiAz EKE Marosvásárhely által szervezett istenszéki munkatúra során, július 13.-án a résztvevők két információs táblát állítottak fel a természetvédelmi terület bejárataihoz és kb. 400 liter szemetet szállítottak le az Istenszékére felvezető túraösvényekről és a nyugati sziklaerkélyek alól.
Az információs táblákon láthatók a természetvédelmi területen élő, fontosabb védett növény- és állatfajok fényképe, valamint szemelvények olvashatók a természetvédelmi terület szabályzatából (a teljes szabályzat egyelőre csak román nyelven, itt olvasható: www.istenszeke.ro ). Fotó: DLaci

Mezőbergenyei ekeMVH fotókiállítás, 2013 július

Mezőbergenyei ekeMVH fotókiállításSzeretettel meghívunk minden természet-, fotó- és szép-szeretőt Mezőbergenyébe, a helyi közösségi házba, a 2013-as falunapok alkalmából szervezett fotókiállításra.
Kiállítanak az Erdélyi Kárpát-Egyesület marosvásárhelyi osztályának fotósai.
Megnyitó szombaton, július 13.-án 15 órától.
Nyitóbeszédet mond Bálint Zsigmond fényképész, a Marosvásárhelyi fotóklub tagja.
A kiállítás anyaga két hétig tekinthető meg.

Istenszéke táblaállítás, munkatúra

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya, az Istenszéke természetvédelmi terület hivatalos védnöke, 2013. július 13.-án szombaton, munkatúrát szervez Istenszékére.

A munkatúra során felállítunk két információs táblát a természetvédelmi terület legfontosabb bejárataihoz és ugyanakkor megtisztítjuk Istenszéke tisztásait és az ide felvezető túraösvényeket a felelőtlen személyek által eldobott hulladékoktól.

Read more ...

Elhunyt Bagaméri Béla

Bagaméri Béla

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület megrendüléssel vett tudomást az erdélyi természetjárás és természetkutatás kiemelkedő személyiségének, a Szelek barlangja felfedezőjének, az EKE-Kolozsvár 1891 régi tagjának, Bagaméri Bélának elhunytáról.
Nyugodj békében, Béla bácsi, ott fenn a csillagösvényen!
Szilágyi Árpád eképpen foglalta össze életpályáját az Erdélyi Gyopár 2012/4-es lapszámában:

Read more ...

EKEmvh kölyök-túra, 2013. június 29.

kis kolyoktura1Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya egynapos Kölyök-túrát szervez június utolsó szombatjára a vadregényes Vityál-várhoz.
Szeretettel várunk minden gyereket (fél-éves kortól felfele) és a szüleiket is ;-) egy izgalmas túrára, vár-keresésre, kikapcsolódásra, ismerkedésre.

Időpont: 2013. június 29.-e, szombat, 10 óra
Helyszín: Vityál vára, Nyárádremete közelében
Megközelítés: saját személygépkocsikkal aszfaltúton Nyárádremetéig (Eremitu, Vásárhelytől kb. 40 km, útvonal:

Read more ...

kölyök-túra

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi osztálya kölyök-túrát szervez június végére.

Szeretettel várunk minden gyereket (1-2-3-4-5-x éveseket) és a szüleiket is ;-) egy izgalmas túrára, vár-keresésre, kikapcsolódásra, ismerkedésre. 
Időpont: 2013. június 29.-e, szombat (ha potyognak a vénasszonyok, akkor vasárnap)
Helyszín: Vityál vára, Nyárádremete közelében
Megközelítés: személygépkocsikkal Nyárádremetéig (Eremitu, Vásárhelytől 40 km-re), innen köves úton haladunk 4 km-t, majd felkapaszkodunk a dombra, amin a vár található.
Lesz: patak, domb, erdő, fű, fa, vigasság, társaság, jó levegő
Kell hozni: elemózsiat, vizet, túra-felszerelést. 

Részletek, bővebb információk hamarosan.