Barangolj Velünk!

EKEArt V (2013) - felhívás

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya idén novemberben, ötödszörre szervezi meg EKE tagok számára kiírt fotókiállítását.

A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni természetes életterünk és kulturális örökségünk szépségei iránt.

A kiállítás kategóriái: természetjárás, honismeret-néprajz, élővilág a természetben, az erdő költészete (alakzatok, formák, rajzok, fények és homályok az erdőben).

Minden pályázó (összesen) 5 képet küldhet be. A sorozat is megengedett. Egy sorozat maximum négy felvételből állhat, ami egy képnek számít. Indokolt esetben a zsűri fenntartja a jogot a sorozat megbontására.

Az EKEArt előző kiadásain kiállított fényképek nem nevezhetők be.

Read more ...

2% az EKEmvh-nek, 2013

2% az EKEmvh-nakKedves EKÉ-sek, természetbarátok, szimpatizánsok. Minden tavasszal lehetőség adódik arra, hogy a Bukaresti fekete lyuk helyett jövedelemadód egy részét jobb helyre juttassátok.

Ha tetszenek a tevékenységeink, Te is jól érzed magad társaságunkban, rendezvényeinken, töltsd ki a következő oldalon levő űrlapot.

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és a ratosnyai telekre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Előre is köszönjük segítséged!

Turistabál 2013

Több mint 200 résztvevő körében zajlott az idei Turistabál, melynek forgatókönyve az előző évekhez hasonlóan alakult. A kosár – és jelmezdíjazás egyaránt fejtörést okozott a zsürinek, mert most is nagyon sok ötletes jelmezt és látványos kosarat vonultattak fel a jelenlevők. Ezután már csak hab a tortán volt a majdnem 4 óráig tartó buli.

Turistabál 2013, február 16.-án

Turistabál 2013„EKE portán áll a bál,
DJ Döme muzsikál,
Mobex kantin nyitva már,
Farsangolni kéne már"

 Az EKE marosvásárhelyi osztálya szeretettel hív minden turistát, természetszeretőt a kosaras farsangi báljára, melynek idén a Mobex étterem ad otthont, február 16.-án (szombaton), 18 órától.

A jó zenéről ezúttal is Döme gondoskodik, a belépő felnőtteknek 20 lejbe, gyerekeknek (< 7év) pedig 5 lejbe kerül.

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/1. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/1. lapszámaTartalmából:

- Babatúrák a Háromszéki EKE-nél
- Erőss-élménybeszámoló tizenegyedszer Erdélyben
- Az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXII. Vándortábora
- Farsangi vigasság
- Gyerekszemmel, állatbőrben – EKE-napi pályázat
- A borszéki Főkút
- Duna-delta Bioszféra Rezervátum
- Hegyi vizeink ékszere
- Pókhálósgombák
- Csillagfürkészőben

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Az Erdélyi Gyopár a 2013-as esztendőt is erősen kezdte. És itt nemcsak Erőss Zsolt élménybeszámolójáról van szó, mely bekerült az év első lapszámába, hanem a folyóirat egész tartalmáról.

Read more ...

Nyomkereső túra

Nyomkereső túraAz Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya január 20-án vasárnap "Nyomkereső" gyalogtúrát szervez az alábbi útvonalon: Kishegyszőlő - Csere-erdő - Vácmány-tető - Kakasdi-erdő - Meggyesfalvi-negyed.
A gyalogtúra hossza: 16 km, időtartam 6-7 óra.
Gyülekező: 10-kor a kövesdombi terelőút és a Kishegyszőlő utca kereszteződésénél, a Lukoil benzinkút közelében.
 
Barangoljatok Velünk!
EKE Marosvásárhely