Barangolj Velünk!

2023 július-augusztus

Bicikli-túra

 

Július 1-én megtartottuk zsírégető (értsd szalonna sütő) biciklis túránkat.  Rendkívüli létszámban, hárman tekertünk le Búzaházára, ahol a Nyárád partján sütkéreztünk mi is, meg a szalonna is.
Majd kis kerülővel hazabicikliztünk. 70 km volt, ez alkalommal kivételesen eső nélkül.

Read more ...

2023 május-június

Torockó-hegységi túra

Május 6-án került sor az idei Torockó-hegységi túrára. A túra első részében az 52 résztvevő a Gáldi szoros kevesek által ismert és járt sziklarengetegében kapaszkodott fel a nap egyik fénypontjához, a Sziklakapuhoz. Innen meredek szakaszokon baktatva a Csáklya kőre érkeztünk, ahol egy nagyobb pihenőt tartottunk. A nap utolsó látnivalója a Csáklya szakadékban levő vízesés volt. Innen már csak pár száz méterre várta a fáradt csapatot a busz.

Read more ...

2023 március-április

bekecs3kicsitnagyoby.jpg

Farsangi bál

Több év kihagyás után március 4-én kosaras farsangi bált szerveztünk.

Ez alkalommal Sidó István túratársunknak Életmű díjat adtunk át, ily módon köszönve meg több évtizedre visszanyúló munkáját. A bálon 161-en vették részt, EKE-sek és barátaik, köztük 23 gyerek. Nagyon sokan öltöttek magukra jelmezt, nem volt könnyű dolga a zsűrinek a díjazásnál. 

Read more ...

PÜNKÖSDI ZARÁNDOKLAT A MÁRIA ÚT MAROS MEGYEI SZAKASZÁN

 

A Mária Út zarándok- és turistaút a közép-európai népek Szűz Mária tiszteletén alapszik, összekötve a Mária-kegyhelyeket valamint az útvonal mentén lévő történelmi, kulturális értékeket. Kapcsolatot teremt kelet-nyugat irányban Mariazell, Budapest, Máriapócs, Füzesmikola és Csíksomlyó között, valamint észak- dél irányban Czestochowa, Esztergom, Budapest, és Međugorje között.

Read more ...

2023 január-február

Az EKE marosvásárhelyi szakosztályának idei első túrája január 7-én a Görgényi havasok legmagasabb pontjára, a Nagy-Mező-havasra volt. Őszies, szomorkás időben indult útnak a busz a 31 jelentkezővel és  2 kutyával a Bucsin tető felé, a gyalogtúra kiinduló pontjához, ahol sűrű havazás fogadta a túrázó csapatot.

Read more ...

2022 november - december

Az idén is népes csapattal, 37-en indultunk a már hagyományos novemberi Kőgombák-túrára. Kis kitérővel megcsodáltuk a Bánffy-vízesést és az alatta kialakult, vizinövényekkel teli kristálytiszta tavacskát, amely egy szépen berendezett akváriumra hasonlít. A túra ködös időben indult, de ahogy egyre magasabbra emelkedtünk kezdtek kibontakozni a Görgényi-havasok hegycsúcsai (Fancsal és Öreg-tető). Továbbhaladva megcsodálhattuk a Vit-havast, a Csalhó tömbjét, valamint a Kelemen-havsok gerincét a Rekettyés-tetőtől a Kisbesztercéig. A Kőgombáknál kisebb csoportokban másztunk ki a kis és nagy „Gombához”, majd elkészültek a csútfotók. Az elemózsia és a csúcspálinka elfogyasztása után ugyanazon az úton mentünk vissza buszunkhoz.

Read more ...